25.5.12

SHOPPER

Aslında bunun bir "new in" postu olması gerekiyordu,hatta çekimini bile yapmıştım ama bu sefer aldıklarım yerine aklımdakileri paylaşmak istedim. Konumuz; alışveriş ve benim alışveriş stilim! 
Alışveriş stili de ne derseniz, ben söz konusu bir şeyler satın almak olsa bile herkesin bir tarzı olduğuna inanıyorum. Çevremde bir sürü çeşit var; her beğendiğini mutlaka alan,belirli zamanlarda alışverişe çıkıp ihtiyacı olan şeyleri alan,her yeri gezip en son alacakları seçip kasaya giden.. Ben bunların hiçbiri değilim :) Sürekli bir şeyler almam. Bu yüzden giydiklerim bazen 4-5 yıl öncesinin bile oluyor. Ben burada yazmadığımda sorulduğu için ürünlerin markalarını paylaşıyorum ama bu durumda beğendiğiniz bir şey olsa dahi gidip bulma ihtimaliniz düşük. Benim için kıyafetin sezonu değil kullanılabilirliği,kombinleneceği şeyler önemli.Bu yüzden bir şey alırken onun eşinin dolabımda olduğundan emin olmalıyım. Bu sayede "Ben bunu almışım da neyle giyeceğim acaba?" diye baktığım bir parça yok dolabımda.
Bir de şöyle bir gözüm var; fiyatıyla ölçüyorum genelde her şeyi. Bu ev eşyası da olsa erkek giyimi de olsa değişmiyor. Ürünün,üzerindeki etiketi hak edip etmediğini görmeye dair kuvvetli hislerim olduğuna inanıyorum :) O kıyafet pazardan bile alınıyor olsa, ederinin üzerinde fiyatı varsa burun kıvırabiliyorum bu yüzden. Bunu okuyup içinden "sen pazar mı geziyorsun" diyen olmuştur diye düşünüyorum :) Ben her yerden alışveriş yapabilirim. Büyük beden mağazasına ya da çocuk bölümüne de soksanız alacak bir şey çıkarırım.
Kıyafetlere olan merakımı annemin beni dört yaşımdayken girdiğimiz mağazada askıları elimle aralayarak elbiseleri incelerken bulmasıyla açıklayabiliriz sanırım. Arkadaşlarımla ya da ablamla alışverişe çıktığımızda benim onay vermediğim bir şeyin alınması pek mümkün olmuyor :) Şu sıralar alışveriş iştahımın açık olduğu bir dönemdeyim,uzun süredir hiçbir şey almıyor olmanın da verdiği özlemle ufak tefek bir şeyler eklemeye başladım dolabıma.
Fark ettim ki; blogger kimliğimden önce daha rahat alıyormuşum. Şimdi hepimizin alışveriş yaptığı belli mağazalara girince tanıdık ürünlerden kaçıyorum. Beğensem bile daha üzerime giymeden bir çok yerde gördüğüm için elim gitmiyor açıkçası. Yine de almak istediklerim olunca da; onları ya eskilerle birleştiriyorum ya da bir köşede bekletip herkes unuttuktan sonra giyiyorum :) Bir şekilde dengeyi kurmaya çalışıyorum yani!
Söz konusu "shopping" olunca benim tarzım bu! Sizin alışveriş alışkanlığınız nasıl? Yorumları bekliyorum ;)

16 yorum:

  1. Blogumun adından anlaşıldığı üzere, konu alışverişse kendımı durdurmam zor. Eskıdendaha da vahımdı durumum begendiğimı anında alırdım, şimdı bıraz bekleyıp düşünuyorum uzun sure aklımdan cıkmadıysa alıyorum ama yıne de hala alışveriş canavarıyım, dunyada bana kndımı en ıyı hıssettıren şey. Özel olarak alışverişe cıkmam gezerkn bi şu magazaya ugrayayım der, o arada mutlka bişey bulur alırım. Erkek arkadaşım bu yuzden benımle AVM de buluşmaktan hiç hoşlnmaz sınemayagıderken kendını H&M de buluverır zavallım :)

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz bekleyip değerlendirmek düşünerek süzgeçten geçirip konuşmak gibi :) bende hiç alışverişe çıkmam aynı şekilde dolaşırken alırım. haha erkeklerin kaderi o :)

      Sil
  2. bazen cok akıllı alısverıs yaptıgım oluyor bazen de ben buna neden bu kadar para vermısım dedıgım .farkettım kı arkadaslarımla bırlkteyken daha cok sey alıyorum yalnızken ıse aman ne gerek var deyıp bırakıverıyorum yerıne o yuzden arkadaslarla alısverıse cıktıgımda hıc bıseye ıhtıyacın yok dıye ıcımden sureklı telkınde bulunuyorum=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşlar kötü etkiliyor yani :) bense yanımda alışveriş yapmaya çalışan arkadaşlarımı engellerim senin buna ihtiyacın var mı,dolabında bunun yerine geçecek şeyler var diye başının etini yiyorum herkesin!

      Sil
  3. bu postta son postumun payı oldugunu düşünebilir miyim :))

    cok begensem bile her blogta karsıma cıkan seyi ben de alamıyorum ,bu bir renk bile olsa örneğin bu ara mint,henüz bu renk birşey alamadım alır mıyım onu da bilmiyorum ;)
    vintage 'a daha da yönelmeye basladım bu her magazada,herkesin üzerindeki kıyafetler yüzünden :) iyi de oldu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ha ha hayır bende aldıklarımı paylaşacakken vazgeçip böyle bir şey yapmak istedim ;) vintage iyidir ya yeniyle harmanlamak sokağa atılmış bir koltuğu alıp tamir ettirip eve koymak gibi bence ;)

      Sil
  4. alisveris stilini begendim..
    güzel bir post olmus...
    bende tam tersi oldu aslinda..
    eskiden cok düsünürdüm almadan önce..
    bunu gerkecten giyer miyim.. yoksa sadece kisa dönemlik heves mi?
    ama artik düsünmüyorum ve bu yüzden bi kere giyip biktigim seyler oluyo..
    harcadigim para da gercekten bosa harcanmis oluyo maalesef..
    bu konuda kendim durdurmam lazim.. nasil olur bilmiyorum.. belki senin
    bu konuda bana faydali olacak bir dikrin vardir..
    keske ufak tefek seylere harcicagim parayi daha uzun dönem
    hosuma giden seylere harcasam..
    birde blog dünyasinda gercekten bazen herkesin üzerinde ayni seyi
    görmek skyo insani..
    ilk adim belkide bir seyi almadan önce eskisi gibi durup düsünmemdir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boşa harcanmış paraya üzülüyorum ben. alınan her şeyin iyi değerlendirilmesi lazım ki cebinden çıkan paraya değsin! tek tavsiyem almadan düşünmen,gerçekten kullanacağına emin olmadan kasaya gitmemen olabilir :)

      Sil
  5. Sana kesinlikle katiliyorum, kiyafet sezonluk olmamali. Ornegin ben havayi cok iyi kokladigimi bilirim; dolayisiyla aldigim parcalar yillarca kullanilir eskimez.

    Bu Personal Shopping Friend'lige basladigimdan bu yana farkettim ki bu algi hem kadinlarda hem erkeklerde oturmus bir halde degil. Bir magazaya girildiginde gozler "ne moda" diye soruyor. Alisveris aliskanliklari cok degisken anlayacagin :)

    Senin stiline tek kelimeyle bayiliyorum! Yeri gelmisken bininci kez daha iletmek istedim :)

    http://fashiononboard.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum bu yeti herkeste yok,trend uygulama peşinde yorgun düşenler çoğunlukta. bunu senden duymak benim için önemli gerçekten, çünkü beğenimiz karşılıklı ;) başarılarımızın devamı dileğiyle baby!

      Sil
  6. hi,nice blog!follow us if you like our blog and we will follow you too!
    http://s4sisterstyle.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Ne guzel denk gelmis alisveris postlarimiz, ben de istahimi Ispanyaya saklamistim, oradan ispanyol markalari kendi yerinde daha ucuza alirim diye, iki ay ustuste ispanya gezisi cikinca ve de dogumgunum vesilesiyle, o gorduklerini aldim iste : ) Benim ender olarak ben bunu niye aldim dedigim seyler oluyor, uzuluyorum ama iste terapi gibi donemler olabiliyor sanirim, yada aceleyle karar vermem gereken anlar. Ilk kriterim rengi yada deseni sevdimmi, kesimi ve uzerimde durusu nasil ki bu konuda bariz kotu durmadiysa bazen feragat ediyorum eger kumas renk deseni cok sevdimse, nelerle ve nerede giyebilirim listemde biraz daha sonralarda, ve tabiki fiyat ve o fiyata degermi cekini ise en basta yapiyorum. Farkli olmaliyim, bir tek benim ustumde olsun takintim yok, o yuzden sevdim mi herkes de olsa da alirim, kisinin aksesuariyla havasiyla farkli tasimasi yeter. Iyi alisverisler sana : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. farklı olma takıntısından çok bir şeyi giymeden görmekten sıkılma durumundan elim gitmiyor benim o parçalara :) ama dediğim gibi çok beğendiysem de almaktan alıkoyamıyorum kendimi! sen süper şeyler almışsın dolayısıyla iyi ki saklamışsın iştahını diyorum. fiyat kesinlikle ilk belirleyici bu konuda yüzde yüz katılıyorum,denedikten sonra ne kadarmış diye bakanlardan değilim, ederinden fazlaysa kabine götürmem bile :)

      Sil
  8. Kesinlikle katılıyorum blogger olmadan önce ben de daha rahat alıyordum şimdi bazen blog için bazen de giyilmiş parçaları tekrarlamamak için iki kere düşünüyorum :) geçen gün bir bluz aldım zara'dan, Dilem de almış aynısından sonra baktım Aysun'da da var heh :) bir de ne olursa olsun o parça dediğin gibi üzerindeki fiyatı hak etmeli ve bir kere bile kullanacaksam da dolabımda onunla uyan bir parça olmalıi okurken resmen kendimi buldum tatlım! :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zara zaten bizi piştiye götüren en sinsi marka :) benzediğimizi biliyordum!

      Sil